PUR isolatie (Polyurethaan)

Polyurethaan bestaat uit twee componenten, nl. polyol en isocyanaat. Deze componenten worden eerst door ons op temperatuur gebracht en daarna door middel van hoge druk gespoten op het te isoleren materiaal. De vloeistof expandeert snel tot een schuim 20 tot 30 maal de oorspronkelijke grootte en dicht op die manier elke barst of kloof. PUR is goed op weg om dé standaardvorm te worden bij het isoleren van nieuwe woningen. Het heeft meer en betere troeven dan de traditionele methodes:

Vloer-isolatie

Deze manier van isoleren steeg de voorbije drie jaren exponentieel. Het schuim hecht net zo goed aan zwevende houten vloeren of onder een massief betonnen vloer. PUR-isolatie boven de dragende vloer is een must bij het gebruik van vloerverwarming. Het voorkomt de opslag van warmte binnenin de vloer en de ruimte kan sneller worden verwarmd.
Wand-isolatie (spouwmuur)

Na-isoleren van een bestaande muur levert een betere isolatiewaarde op van de wand. Dit brengt rechtstreeks een energiebesparing met zich mee.

Dak-isolatie (zowel nieuwbouw als na-isolatie)

Een ongeïsoleerd dak is de belangrijkste bron van warmteverlies in elk gebouw. Wij spuiten zowel PUR-isolatie aan de binnenkant van uw dak of isocell bovenop uw plafond (zie verder). Polyurethaan is niet alleen licht en zeer duurzaam, het is ook naadloos en sluit dus warmteverlies zo goed als uit. In tegenstelling tot traditionele bedekking en folietypes, zal polyurethaan naarmate met de tijd niet inboeten aan kwaliteit.

Voordelen

De hoogste isolatiewaarde op de markt

De isolatiewaarde van polyurethaanisolatie, ook wel Lambda λ-waarde genoemd, bedraagt 0,029 W/mK. Dit geeft aan hoe goed materiaal warmte geleidt.

  • Polyurethaan isolatie: 0,027 W/mK
  • Polystreen isolatie: 0,035 W/mK
  • Steen- of glaswol isolatie: 0,040 W/mK
  • Polystreen mortel isolatie: 0,100 W/mK
  • Schuimbeton: 0,350 W/mK

Met een Lambda-waarde van 0,027 W/mK heeft polyurethaan isolatie dus een uitzonderlijk lage warmtegeleidingscoefficient, kortom de hoogste isolatiewaarde van alle isolatiemateriaal!

Moeilijk bereikbare plaatsen zijn op deze manier te isoleren